SPORUN PSİKOLOJİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

 SPORUN PSİKOLOJİYE ETKİLERİ:

Evet sevgili takipçilerimiz yeni bir blog konusuyla karşınızdayız. Bugünkü konumuz sporun psikolojiye etkileri. Sporun faydalarını bilmeyen yoktur. Spor insani hem bedensel olarak hem de ruhsal olarak zinde tutar ve daha sağlıklı bir yaşama davet eder. Spor yapan bireylerde stres minimuma indirgenir, ve dünyaya daha mutlu ve pozitif bakan bireyler ortaya çıkar. Spor yapan bireylerde aktif bir sosyal hayat, sağlıklı insan ilişkileri, kendine güven gibi birçok özellik görmek mümkündür. Gelin bir de beyin üzerindeki etkilerine göz atalım:

-      -  Spor yapan bireylerde depresyon görülmez

-       - Spor yapan bireylerde unutkanlık hastalığına yakalanma riskinin diğer yaş gruplarına göre az olduğu kanıtlanmıştır

-        -Spor yapan bireylerde yaratıcılık hormonunu arttırır.

-       -  Sinir hücrelerini yeniden yapılandırır.

-       -  Mutlu ve enerjik hissettirir.

Yetişkinler kadar çocukların da spora başlamasında bir çok fayda bulunmaktadır. Erken yaşta spora başlatılan çocukların bir çok avantajı bulunmaktadır. Spora erken başlatılan çocuklarda rahat arkadaş bulma, fikirlerini korkmadan dile getirme, özgüvenli bir birey olma yolunda ilk adım sporla birlikte atılmaktadır. Özellikle içe kapanık çocuklarda sporun etkisi büyüktür. Kendine güveni kazandırılır, çevre edinir, kendi becerilerini keşfeder. Ailelere tavsiyemiz çocuklarını iyi gözlemleyip, kendi alanlarına en uygun spora yazdırmalarıdır. Çünkü çocuğun sevmediği ve yeteneği olmadığı bir alanda başarılı ve mutlu olması imkansızdır. 

Genel olarak özetlersek; spor her yaştan bireyin psikolojisini sağlıklı yönden etkiler. Ve daha aktif, mutlu bireyler elde edilir. Bugünkü konumuz da bu kadardı sevgili takipçilerimiz. Yeni konularımızla size bilgi vermeye devam edeceğiz.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇOCUKLARDA OKÇULUK SPORU VE FAYDALARI

SPORCU ÇOCUKLARDA BESLENME ALIŞKANKIĞI , EVRELERİ , AMAÇLARI , YARARLARI VE TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

SATRANÇIN FAYDALARI