ÇOCUK KİCK BOKS GRUBUNUN AMACI VE GENEL ÖZELLİKLERİ


Evet siz sevgili takipçilerimiz bugün sizlere çocuklarda bir savunma sporu olan kick boks amacı ve genel özelliklerinden bahsedeceğim iyi okumalar diliyorum.

Bu spor dalında önem verdiğimiz ve üzerinde durduğumuz hedefimiz; 6-12 yaş çocuklarımızın bedenen ve fiziki yönden becerilerinin disiplin  çerçevesinde gelişim göstermesini sağlamaktır.

• Çocuk kick boks grubunun asıl amacı dövüşe değil savunma yapmaya ve kendini korumaya yönelik çalışmalar yapmaktır.

• Bu sporun bir diğer amacı da kick boksu merkeze alarak kişinin esneme hareketlerinin ve kişisel farkındalıklarını ortaya çıkarmaktır.

• Bu spor dalında bir diğer önem verdiğimiz  nokta da geleneksel teknikler yerine gelişmeye yardımcı daha modern ve çocuğa spor yanında sosyalleşme açısından da katkı sağlayan teknikler kullanılması gerektiğidir.

Sporcuya Kazandırdıkları

• Sorumluluk bilinci aşılar.

• Çocuğun birlikte hareket edebilme ve arkadaş olma güdüsü gelişir.

• Girişken ve atak sporcu olması sağlanır.

• Her şeyin bir sebebi olduğu gibi bir sonucunun da olacağının farkına varır.

• Analiz etme ve öngörebilme yetisi gelişir. 

• Eğitimin(bilgi) ve öğretimin(uygulamalı gösterim) yanında eğlenceli vakit geçirmeyi sağlar.

Hangi çocuklar kick boks yapmaya meyilli ve istekli oluyor?

 Hırçın ve kavgaya meyilli çocuklar: Sahip oldukları negatif enerjiyi antrenmanda tüketmeyi öğrendikçe bu hırçınlık yerini anlayış ve eğlenceye bırakacaktır.

 Dikkat eksikliği olan çocuklar: Kick boks da hareketler dikkat ve koordinasyon gerektirdiği için çocuklar bu sporu yaparken dikkatlerini bir yere kanalize etmeyi öğrenirler.

Fiziksel koordinasyonu düşük çocuklar: Bu spordaki stratejik hareketler ve hamleler onların fiziksel dayanıklılık seviyesini yükseltip onları atak oyuncu konumuna getirecektir.

İçe kapanık çocuklar: Takım olgusu oluşmamış arkadaş çevresi olmayan sakin sessiz çocuklara iyi gelen  onlara arkadaş çevresi oluşturan ve içe kapanıklığın yerini konuşkan arkadaşları olan sevecen bir çocuk almasını sağlar.

Hiperaktif çocuklar: Enerjilerinin büyük kısımlarını antrenmanda  atmaları için bu spor tam bu çocuklara göre.

Genel bir bilgilendirme sonrası kick boks tanımını yapabiliriz:

Kick boks: Taekwondo ve boksun harmanlanmasıyla oluşan ve vücut koordinasyonunun sağlandığı ve tüm vücudun çalıştığı spor dalı olarak tanımlayabiliriz.

• Günümüzde de maalesef çocukların bir nebze olsun kendini savunması ve koruması için bu tarz savunma sporları çok önem arz etmektedir.

• En azından okulda sokakta oynarken bu teknikler azda olsa savunma yapabilmesini sağlar. Azda olsa savunma yapmak hiç savunma yapmamaktan iyidir.

• Şunu da mutlaka söylemek istiyorum kick boks yada diğer savunma spor branşları çocukları süper kahraman yapmaz sadece saldırı durumunda kendilerini koruyabilme yeterliliği sunar.

• Yetişkinlere oranla düşünsel yetileri çok fazla gelişmemiş ve karşısındakine zarar verebileceğini öngöremeyen çocukların antrenmanı denetimli yapılmalıdır.

• Çocuklarda bedensel farkındalık, empati becerisi ve düşünsel yetenekler fazla gelişmediği için mutlaka her şey detaylı olarak aktarılmalı ve uygulamalı gösterilmelidir.

• Ve en önemli olguya gelecek olursak çocuklar  kendi yaş, boy ve bedensel özellikleri aynı olan çocuklar ile bu müsabakayı yapmalıdırlar. Eğer kendi yaş ve yeteneğine uygun olmayan sporcu ile bu müsabaka yapılırsa çocuk özgüvenini kaybeder bedenen ve zihinsel olarak yıpranır.

 Bu yayınımında sonuna gelmiş bulunuyoruz yani  kick boks bir saldırı sporu ve süper kahramanlık gücü değildir kendini savunma ve koruma branşıdır. Umarım bu bilgiler sizlere çocuklarınız açısından faydalı olur. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇOCUKLARDA OKÇULUK SPORU VE FAYDALARI

SPORCU ÇOCUKLARDA BESLENME ALIŞKANKIĞI , EVRELERİ , AMAÇLARI , YARARLARI VE TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

SATRANÇIN FAYDALARI