HAYAT PEDALLAYINCA GÜZEL 🚴‍♂

Değerli takipçilerimiz . Bu yayınımda sizlerle bisiklet sporu ve sürdüğüm bisiklet hakkında bilgi vereceğim .Sürmüş olduğum bisiklet fatbike yani şişman bisiklet :) Görenlerin ilgisini çeken bir tür olduğu için bu yayınım ilginizi çekebilir . Şimdiden Teşekkürler 😀😊

Her yeni gün insanların ilgisini çeken ulaşım araçlarından birisi de bisiklettir. Aynı zamanda bisiklete binmek , bir spor dalı olarak da karşımıza çıkıyor. Bisiklet ,şehir bisikleti, yarış bisikleti ve dağ bisikleti gibi çeşitleri de bulunmaktadır.

BİSİKLET SPORU NASIL YAPILIR ?

Bisiklet sporu ; kişisel yapılacağı gibi resmi yarışlara da katılabiliriz . Sağlık açısından da bisiklet sürmek çok faydalıdır. Özelikle ülkemizi saran salgın yüzünden son dönemlerde bisiklete rağbet artmaktadır . Kendim de yaklaşık altı yıldır bisiklet sürmekteyim.


Evet arkadaşlar şimdi merakla beklediğiniz bisikletimi göstereyim 😀




Diğer bisikletlerden en büyük farkı lastik kalınlıkları (26×4.0) ve biraz ağır olmalarını sayabiliriz :)

Son derece rahat sürüşü ile ister karda ister kumda bisikletin keyfini çıkarabilirsiniz. Kalın lastikler yola yapışır ve sürüş konforunu arttırır. 

Taşlı yüzeylerde, asfalt yollarda ve arazi de çok rahat sürebilirsiniz.

Şişman bir bisikletin ana avantajı:

Arazi nitelikleri nedeniyle, çok rahat sürebiliriz

Lastiklerinin kalın olması nedeniyle , tüm engellerin üstesinden gelir;

Dağlarda ve sıradan şehir yollarında güvenle sürebilirsiniz

Eksiklikler arasında , büyük olması , lastiklerin kalın olması nedeniyle, ağırlık 20 kilograma kadar ulaşabilir. Birçoğu böyle bir bisikletin  görünümünü sevmez, geniş lastikler bir motosikleti andırabilir :) Bu modellerin bir başka dezavantajı da maalesef cep yakmasıdır :(






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇOCUKLARDA OKÇULUK SPORU VE FAYDALARI

SPORCU ÇOCUKLARDA BESLENME ALIŞKANKIĞI , EVRELERİ , AMAÇLARI , YARARLARI VE TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

SATRANÇIN FAYDALARI